Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Vandreture på Fuerteventura

Fuerteventura er et paradis for vandrere. Som på mange øer er ikke alene bestemmelsesstedet men også turen en oplevelse for alle sanser.

Man kan spænde skoene på og gå en tur fra snart sagt ethvert punkt på øen. Faktisk skal man blot få meter væk fra nærmeste bebyggelse, for at være i den vilde natur. Lidt lige som man i Danmark ofte blot skal få meter væk fra landevejen, for at være på landet.

Selv om klimaet er temmelig stabilt på Fuerteventura, er der i sommermånederne dog betydeligt flere solskinstimer og derfor varmere og tørrere. Fra et komfortsynspunkt er vintermånederne derfor behageligere til ø-vandring. Insisterer man alligevel på at henlægge sine gåture til sommermånederne, bør man være forberedt på bedst mulige måde, dvs. medbringe rigeligt med væske og også helst som minimum bære en hat, til at skærme for den værste sol. Er man til gengæld på øen i vinterperioden, er det tilrådeligt at medbringe i det mindste et ekstra lag tøj. Selv om der er beskedent nedbør på øen, kan der især i bjergregionerne godt blive forholdsvis køligt, og risikoen for regn stiger som bekendt, når man ikke har medbragt bare en let regnjakke. En åndbar, vind- og vandtæt fleecejakke er nok den bedste vandrekammerat i den situation. Disse fylder ikke meget i rygsækken, og har den fordel at de tørrer lynhurtigt, hvis de skulle være blevet våde.Toppen af Pico del la Zarza. Foto: invvigren/flickrToppen af Pico del la Zarza. Foto: invvigren/flickr

Der er i den senere tid lagt betydelige beløb i etablering af stier langs øens kyster, som for eksempel den mellem Caleta de Fuste og Nuevo Horizonte. Disse stier er udmærket egnede til kortere ture i tyndbundede flip-flopper, men den mere seriøse fodslaws-entusiast kan også sagtens trække i mere egnet fodtøj, og få en ordentlig tur ud af det.

Da Fuerteventura i bund og grund blot er nedslidte lavaøer, er landskabet noget helt specielt. Om sommeren kan man især føle sig hensat til en anden planet, når bjergene bliver tiltagende rødlige, efterhånden som klippemassen opvarmes. Landskabet er overvejende tørt, og der er ikke den store flora at fæste øjet på.

Der er i de sidste par år oprettet et netværk af stier over hele øen. Disse er mærket med røde skilte med teksten Canario de Senderos. Skiltene indeholder information på spansk, engelsk og tysk. Informationen indeholder detaljerede kort, detaljer om det fremherskende terræn på ruten og steder af interesse.

Så selv om Fuerteventura måske ikke springer i øjnene som det ideelle bestemmelsessted for vandringsentusiasten, er der altså alligevel noget at komme efter. Bare man husker på at klimaet er noget mindre venligt, end vi kender hjemmefra, kan man sagtens få nogle dage til at gå med at bevæge sig rundt ved egen kraft. Derfor, brug solbeskyttelse i form af passende cremer og en hat - som minimum - sørg for at have passende fodtøj på, da overfladen er ekstremt grov, og medbring drikkevarer og også gerne noget spiseligt, eksempelvis i form af müslibarer, der kan holde sig i rygsækken uanset vejrliget. Hold dig orienteret om det lokale vejr, især hvis planerne inkluderer en tur til Pico de Zarza, hvor vinden kan være temmelig brutal, og som næsten altid er indhyldet i skydække. Og hvis du er kommet frem til dit vandringsområde i bil, så lad være med at efterlade noget som helst af værdi i den, uanset hvor usandsynligt det måtte forekomme at der skulle komme nogen forbi med skumle hensigter.

You are here: Home Aktiv Ferie Vandreture