Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario er Fuerteventuras hovedstad, og har ca. 40.000 indbyggere. Dette svarer omtrent til indbyggertallet i Fredericia. Byen er forankret omkring den gamle havn, der oprindeligt havde navnet Puerto del Cabras (Gedehavnen), men som nu er en travl og moderne industrihavn med planer for fortsat udvikling. Der er planer om en lystbådehavn, udvidelse af kaj-anlægget for krydstogtskibe og et generelt løft af området.

Indtil for nylig har hovedstaden ikke været særligt berørt af den eksplosive udvikling inden for turismeindustrien på øen. Dette er dog ved at vende, og byen er meget interesseret i at hæve sin profil overfor fremtidige turister. Der er blandt andet åbnet et lille turistbureau på havnepromenaden. Hele det kystnære område er blevet taget under kærlig behandling og hensigstmæssigt udviklet og fornyet. Byens to strande er blevet renoveret og udvidet.

Det er en simpel sag at komme til Puerto del Rosaria fra andre dele af øen, da det er her, øens buscentral befinder sig. Lige som alle veje i Europa efter sigende fører til Rom, fører alle veje på Fuerteventura til Puerto del Rosario. I hvert fald, hvis man kører i bus. En tur til Caleta de Fuste tager ca. 20 minutter, mens man kan nå til Corralejo på omkring 40 minutter. Til begge steder er der afgange hver halve time. Til sammenligning er dette mindst lige så godt som forbindelserne mellem de større danske provinsbyer. Busstationen er fra 2008, og derfor både moderne og velindrettet. Puerto del Rosario. Foto: mataparda/flickrPuerto del Rosario. Foto: mataparda/flickr

Hvis viseren peger på shopping, bør man huske på, hvor man er. Øerne er spanske, og det betyder siesta midt på dagen. Men shoppingcentret Las Rotundas har åbent fra 10.00 til 22.00 alle dage undtagen søndag, hvor der er lukket. Man finder centret på byens sydside, lige ved siden af hovedvejen til lufthavnen. Hovedindgangen ligger ved den store runkørsel, der er udformet som et solur. Der er gratis undergrundsparkering i 2 etager - så kommer man ikke ud til en skoldhed bil - og 4 etager med ca. 100 forskellige butikker og forretninger. Såvel som et stort supermarked er der butikker med modetøj til børn og voksne, sko, smykker, skønhedsprodukter, sportsudstyr, elektronik, mobiltelefoner og meget mere.

Der er også små caféer og restauranter, og der ligger en Burger King på øverste etage. Der kører en gratis bus fra Caleta de Fuste tirsdag morgen, og en fra Corralejo torsdag morgen. Der er afhentning fra en stribe hoteller og lejlighedskomplekser.

I byen ligger de væsentligste offentlige bygninger og kirken ved gågaden Primero de Mayo, der er blevet yderst populær, da den indeholder adskillige fortovscaféer.

Puerto del Rosario har også sine egne strande. Den største af dem, Playa Blancal, ligger syd for byen. Denne strand har Blå Flag. Der er nogle gode bølger her, og stranden anvendes af nogle af øens surfingskoler. Man skal dog være meget opmærksom på den stærke strøm. I sommermånederne anvendes et flagsystem med forskellige meddelelser, og besøgende på stranden bør efterleve disse meddelelser. På samme måde som udenlandske turister kommer i uføre på danske strande hvert år, er det altså også muligt for en dansk turist i udlandet at blive den lille mod havets magt.

Byens egen strand, Playa Chica, er meget populær, selv om den ikk er særlig stor. Her er også fin adgang for kørestolsbruger.

Et tiltagende antal krydstogtskibe lægger til på De Kanariske Øer i løbet af vinteren.

Selv om den lokale dialekt er væsentligt forskellig fra den, man møder på 'Lær Spansk' CD'en, så kan man sagtens gøre sig forståelig, og forstå de lokale, når man skal bestille mad og de uundværlige cervezas.

En interessant detalje ved byen er de mange statuer, der står rundt omkring. Mange af disse er blevet til i forbindelse med lokale kunstnerkonkurrencer.

På turistkontoret kan man hente brochuren 'Puerto del Rosario on foot', så man kan finde rundt i byen, og lettere lokalisere de forskellige seværdigheder.

You are here: Home Byer/Områder Puerto del Rosario