Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

La Oliva

La Oliva er hovedbyen i kommunen af samme navn. Kommunen har ca. 10.000 indbyggere, som kan sprede sig over 365 km2. Fra først i det 17. til midt i det 19. århundrede var La Oliva Fuerteventuras politiske centrum.

 

I midten af byen finder man byens væsentligste kirke, Parroquiade Nuestra Seiiora de Candelaria. Denne smukke kirke er kendetegnet ved sit klokketårn, der kan ses på flere kilometers afstand. Også inde i kirken er der ting at se på, inklusive loftsbemalingen og alterets barokbemaling, udført af Juan de Miranda. Her er dog tale om den noget mindre kunstner, som levede i perioden 1723-1805, ikke den langt mere berømte barokmaler Juan Carreño de Miranda, som levede fra 1614-1685. Kirkens vægge byder også på en del ganske fint trompe l'oeil. Denne teknik, hvor man med perspektiv, skygge og dybde formår at narre øjet til at tro at det ser noget, der slet ikke er der, anvendes med stor snilde i mindre bygninger verden over, for at få dem til at virke større end de er.

Den væsentligste turistattraktion i byen er formodentlig Case de los Coroneles, Obersternes Hus, hvor øens militære ledelse i sin tid havde til huse. Den gamle påstand om at huset skulle have 365 vinduer er ikke ganske sand, men stammer fra de lokales kommentarer om at huset var så storslået at det havde lige så mange vinduer, som der var dage i året. Overdrivelse fremmer - af og til! - forståelsen. Huset fremstår en anelse medtaget, men er under renovering, og man kan stadig klart fornemme, hvor storslået det må have været, da det i sin tid stod færdigbygget.La Oliva, Fuerteventura. Foto: MatapardaLa Oliva, Fuerteventura. Foto: Mataparda

I La Oliva finder man også Centro de Arte Canario Casa Mané, eller bare Casa Mané, hvor der er udstillinger af diverse kunstværker af kendte, lokale kunstnere. I stueetagen er der udstillingsrum og en gårdhave med skulpturer, og i kælderen finder man et stort kunstgalleri med moderne kunst. Når man alligevel er i udlandet, og sandsynligvis ender med at hjemtage en eller flere souvenirs, så kan man da lige så godt købe et stykke lokal kunst. Hvem ved, om en af disse kunstnere er den næste Picasso? Få skulpturen/maleriet/hvad det måtte være pakket forsvarligt ned og sendt hjem, i stedet for at forsøge at proppe det ned i en kuffert. Flyrejsendes bagage bliver altid behandlet yderst hårdhændet, uanset om den udelukkende håndteres af levende væsener eller skramler rundt på kilometerlange transportbånd.

I El Cotillo finder man fæstningsværket Tostón, et af mange bygget af kastillanerne i det 18. århundrede, som beskyttelse mod berberne fra Nordafrika.

La Oliva indeholder også nogle af Fuerteventuras smukkeste strande, med fint, pulveragtigt sand og krystalklart vand.

Øen Isla de Lobos ligger også i La Oliva kommune, og man kommer let til dette naturreservat via en af de mange både, der sejler frem og tilbage fra nærliggende Corralejo. På denne ø er det kun apostlenes heste, der kan bringe en rundt, og det anbefales altid at bære fornuftigt fodtøj og at medbringe tilstrækkeligt med drikkevarer og helst også en hat eller anden solskygge. Der er ganske vist en lille restaurant på øen, men den har ikke faste åbningstider.

Corralejo har også sit eget naturreservat, med fabelagtige, hvide sandstrande, bag hvilke står kæmpestore og imponerende sanddyner, der strækker sig kilometervis langs kysten og ind i landet. To naturreservater i samme kommune bør være noget af en turistmagnet, og er det da også, men på grund af det store areal er der på ingen måde overrendt nogen steder, nærmest tværtimod. Komme man lidt udenfor bebyggelse, kan man gå længe, uden at se et andet menneske.

 

You are here: Home Byer/Områder La Oliva