Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Isla de Lobos

Denne lille ø ligger 2 km nord for Fuerteventura, og hører til La Oliva kommune. Øens samlede areal er på 4,8 km2. Til sammenligning er Anholt på 22 km2 og har hele 137 indbyggere. Siden 1982 har øen været udlagt som naturreservat uden permanent menneskebeboelse. Man kommer til øen med færge fra Corralejo på Fuerteventura. På øen findes weekendhytter for de lokale fiskere.

 

Tilbage i 1405 var øen forsyningsbase for Jean de Béthencourts under hans forsøg på at erobre Fuerteventura, men den har stort set altid været helt eller næsten helt ubeboet. Da fyrtårnet i 1968 overgik til automatisk drift flyttede også passeren og hans familie fra øen.

Øens navn, Ulvenes Ø, har ikke noget med ulve at gøre, men kommer af det spanske for 'havets ulve', nemlig sæler. Oprindeligt har der sikkert været tusindvis af sæler her, men hen over tiden er de blevet totalt udryddet, og det er kun sjældent at der dukker en enkelt op i området.Isla de Lobos, Fuerteventura. Foto: ayelienne/flickrIsla de Lobos, Fuerteventura. Foto: ayelienne/flickr

Som resten af De Kanariske Øer er også Isla de Lobos af vulkansk oprindelse, og er opstået for 6-8 mio. år siden. Det højeste punkt på øen, Caldera de la Montana, er 127 m over havets overflade. Man kan godt bestige denne, men det kræver ordentligt fodtøj, da man går på rå klippe. På trods af det ringe regnfald i området er der enkelte småsøer rundt omkring på øen.

På trods af at være nær ørken og på vulkansk grund, har øen et overraskende rigt plante- og dyreliv. Her finder man over 130 plantearter, ligesom der findes talrige arter af havfugle, der lever godt af det omgivende havs levende spisekammer i form af de mange fisk.

På grund af denne mangfoldighed er øen blevet udlagt som beskyttet naturområde, og må kun befærdes på tydeligt afmærkede stier. Der afgår dagligt både til øen fra Corralejo med turister, som efter 10 minutters sejlads sagtens kan få ganske mange timer til at gå med at suge de mange naturindtryk til sig. Det kan dog ikke anbefales at medbringe mindre børn. Har man først prøvet at befinde sig på en ø, der ikke er større end at man fra de højere punkter kan se vandet hele vejen rundt, kan man næsten forestille sig, hvordan det måtte være at blive sat i land på en øde ø. Husk at være sikker på, hvornår båden skal afgå igen! Som på alle andre udflugter på og omkring Fuerteventura skal man huske rygsækken med drikkevand. Der er ganske vist en lille restaurant på øen, men man kan ikke altid være sikker på at den er åben.

Skulle man have mod på det er der en beskyttet bugt, der er meget velegnet til at skylle vandreturens sand, støv og sved af kroppen med en rask svømmetur.Fyrtårnet på Isla de lobos. Foto invvigren/flickrFyrtårnet på Isla de lobos. Foto invvigren/flickr

Som overalt på Fuerteventura, og måske især her, kan det varmt anbefales at medbringe sit kamera, og helst med et hukommelseskort med noget kapacitet. Der er så mange ting, der hele tiden byder sig til - hvad enten det er udsigten, der hele tiden byder på nye 'næh'-oplevelser, dyr eller planter - at man konstant har gang i aftrækkerfingeren.

You are here: Home Oplevelser Isla de Lobos