Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Ecomuseo la Alcogida

Det kan være sin sag at lade sig trække væk fra øens fantastiske strande, men de går jo ingen steder, og af og til kan det være rart med lidt afveksling. Det kunne jo også være meget interessant at vide, hvordan øen egentlig så ud, inden det første turistfly - måske en Boeing 707 eller en Douglas DC-8 - landede i 1968. Så kommer man ikke tættere på, end med dette friluftsmuseum.

 

Fuldstændig som på Hjerl Hede, har man på Fuerteventura også et levende museum, i form af en fuldt fungerende landsby med diverse dyr. I stedet for at køre til Vinderup skal man dog først finde Puertol del Rosaria, og så ligger museet lige udenfor Tefia. Som på den jydske hede er man også på Fuerteventuras indre hensat til et sted, der tiltaler ung som gammel. Her er noget for alle aldre.

Her kan den besøgende gå ind i og undersøge alle de restaurerede bygninger, både beboelser, stalde og lader, og se folkene udføre deres daglige arbejde. Tidsperioden, der er fokuseret på, er 19. århundrede/begyndelsen af det 20. århundrede, med gamle møbler og tidssvarende udstyr både i hjemmene og i form af diverse landbrugsudstyr og -maskineri. Af dyr finder man høns, geder, æsler og kameler, der anvendtes i stor stil som pakdyr over hele øen.

Selv om man godt kender årstallet, er det som en rejse tilbage i tiden. Man får virkelig en god fornemmelse for, hvor hårdt livet har været på øen indtil for ikke særlig længe siden. Hvordan man har overlevet på gedemælk, kartofler og løg, hele tiden med frygten for hungersnød lurende i baghovedet, hvis nu der ikke kom regn til vinter. Så sent som i 30'erne døde hundredevis af indbyggere af hungersnød.Ecomuseo la Alcogida, Fuerteventura. Foto. mataparda/flickrEcomuseo la Alcogida, Fuerteventura. Foto. mataparda/flickr

Udover dyrene er de historiske bygninger også 'hjem' for mennesker i historisk korrekt beklædning, der som led i det daglige arbejde viser eksempler på de mange håndværksfag, der har været udført, så som vævning af stof, vævning af palmestrå, keramik, metalarbejde o.s.v.). De færdige produkter kan købes på stedet.

Man kan også se, hvordan man har fremstillet brød - det lokale brød med anis smager fremragende - og ost.

Regn med at bruge mindst et par timer på at besøge det halve dusin småbrug og se den audiovisuelle fremstilling. Som alle andre steder på Fuerteventura bør man også her sørge for at medbringe væske og helst også en hat, som beskyttelse mod solen. Inde midt på øen nyder man ikke godt af den konstante vind, der kendetegner kysten, og der er derfor ganske varmt året rundt.

Der er toiletfaciliteter såvel som en café og bar ved parkeringspladsen. Friluftsmuseet er endnu et af de mange steder på øen, som man lettest kommer til i bil. I det hele taget vil enhver, som påtænker sig at gøre udflugter i løbet af deres ophold på Fuerteventura, være bedst tjent med at leje en bil til formålet. Det kan gøres med kort varsel og for korte perioder, man behøver ikke have den stående, de dage man ikke bruger den.

Åbningstiderne er tirsdag-lørdag kl. 10.00-18.00. Mandag og søndag lukket.
Entre: 5 euro. børn gratis.
Adresse: Carretera Tefía s/n, Puerto del Rosario
Tlf: Tlf.:+34 928175434

You are here: Home Oplevelser Ecomuseo la Alcogida