Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Dykning og Snorkling på Fuerteventura

Fuerteventura er et paradis for dykkere. Her finder du krystalklart vand og stabile vandtemperaturer, mellem 18 og 22 grader Celsius. Dette er et stabilt system for det meget varierede økosystem, der findes rundt langs øens kyster.

Øen byder på 10-15 dykkercentre - det svinger lidt op og ned - rundt langs hele kysten. De tilbyder alle kurser for alle niveauer, lige fra absolut begyndere til de mere garvede. Selv om man aldrig har dykket før, er et kort begynder-kursus en fantastisk måde at komme ud og prøve det lidt af og samtidig se det fantastisk rige undervandsdyreliv, der er overalt omkring øen.

 

Hvis bare du er i tilstrækkelig god fysisk form, og du ikke lige står for at skulle flyve hjem et par timer senere - man kan sagtens få dykkersyge i 10.000 meters højde - vil et typisk begynderkursus foregå som følger: Først er der teoriundervisning, så du lærer sikkerhedsprocedurerne, hvordan udstyret virker og hvilke håndsignaler, du kan forvente at få brug for. Derefter indøves det altsammen praktisk i en swimmingpool. Så kan du vænne dig til alt udstyret, og også få dine vægte justeret, hvis der skulle være behov for det. Dykning handler meget om at balancere vægt, og det hjælper de ekstra vægte med til. Herefter er det ud i havet til en dykning af omtrent en halv times varighed. Her er det især vigtigt at holde hovedet koldt. Dykning er ekstremt vanedannende, og det er før set at begyndere sætter kursen mod dybt vand, selv om de har fået besked på at holde sig inde på det lave.

De mere avancerede kurser afvikles ofte efter en tur i båd ud til et specielt godt dyk-sted, hvor skolen ved at der er specielt gode chancer for at se mere til diverse fisk. Har man en gang været ansigt til ansigt med arter, man ellers kun kender fra diverse naturfilm med David Attenborough og hans forskellige kolleger, er det en oplevelse, man bare vil have igen og igen.

Alle dykkerskolerne har også kurser i snorkling, der er en noget anderledes aktivitet end dykning. Man kan sagtens dykke med snorkel, men man har jo ikke nogen ilttank med sig, og er derfor afhængig af det, man trak ned i lungerne inden dykket. Hvor en dykker i princippet ikke behøver kunne svømme - man har jo balancevægtene til at justere sin opdrift - skal man ikke begive sig ud med snorkel, hvis man ikke a) er en rimelig habil svømmer og b) har trænet lidt med snorkelen på lavt vand, inden man begiver sig lidt længere ud. Vand kan være en lumsk størrelse, og når man - uundgåeligt! - laver den første fejl og indånder en portion vand, kan der gå panik i selv den roligste.

Har man først fået styr på det basale, og ved hvornår man skal puste henholdsvis suge, er der noget næsten magisk ved at hænge og flyde lige i vandskorpen, og spionere på livet som det udfolder sig lige nedenunder.

Man kan selvfølgelig købe snorkelsæt til børnene over hele Fuerteventura, og der er rigtig mange helt stille laguner langs kysterne, hvor de kan snorkle helt uforstyrret. Hold dog øje med dem hele tiden, og aftal også helst et system af tegn, så de konstant kan vise at der er liv i dem. Et tilsyneladende livløst legeme i vandoverfladen kan afstedkomme andres unødvendige alarmering. Som altid, når der er tale om at boltre sig i vandet, er det sikkerhed først, siden fornøjelser.

You are here: Home Aktiv Ferie Dykning/snorkling