Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

De bedste strande på Fuerteventura

Fuerteventura karakteriseres især af kilometervis af gyldne sandstrande, der hører til blandt de bedste i verden. Heraf er de to største udnævnt til naturreservater. Disse er sanddynerne ved Corralejo på nordsiden og stykket ved Sotavento på sydøstkysten af Jandia halvøen. Begge disse områder er især populære blandt windsurfere.

 

Her følger en kort beskrivelse af Fuerteventuras bedste strande.

CCorralejo foto: mataparda/flickrCorralejo foto: mataparda/flickrorralejo
Inde i selve Corralejo er der nogle små strande, men de fleste, og også de lokale, tager de 2 km ud af byen til sanddynerne, der strækker sig over 10 km i alt. Der kører et lille tog fra byens udkant til stranden, så man ikke behøver gå. Stranden er fantastisk smuk, og selv om den er populær, er den så stor at den aldrig er overrendt.

EEl Cotillo foto: lostajy/flickrEl Cotillo foto: lostajy/flickrl Cotillo
Det væsentligste ved El Cotillo er de fabelagtige strande. Lige uden for byen ligger nogle fantastiske sandstrande, næsten uden besøgende, med klipper op mod land. Her skal man være meget opmærksom, når man svømmer, da strømmen kan være meget stærk. Stranden er velegnet til alle mulige aktiviteter, og der er masser af plads at brede sig på, men vandet egner sig p.g.a. strømmen ikke til børn og mindre stærke svømmere.

Lige nord for El Cotillo ligger derimod en strækning med lavarev et stykke ude i vandet, der har dannet en stribe beskyttede laguner med sandstrande. Det rolige vand i lagunerne er varmt og tiltrækker hundredevis af småfisk. Dette område er perfekt for snorkelentusiasten.

JJandia. foto: emilio del prado/flickrJandia. foto: emilio del prado/flickrandia
Der er ikke noget at sige til at indbyggerne i Pajara er stolte af strandene i Jandia-området. Hold øje med fyrtårnet på Playa Del Matorral. På den ene side er der almindelig strand, på den anden side er der naturiststrand.

 

 

 

PPlaya de Sotavento foto: dirkvorderstrasse.de/flickrPlaya de Sotavento foto: dirkvorderstrasse.de/flickrlaya de Sotavento
Navnet betyder bogstaveligt 'stranden på læsiden' og det er den bestemt også. Mange mener ufravigeligt at dette er den absolut smukkeste strand på øen. Her som så mange andre steder kan man støde på naturister. Ude på vandet er der altid mange surfere og windsurfere.

 

 

PlPlaya de BarloventoPlaya de Barloventoaya de Barlovento
Skal der være en strand på læsiden, må der også være en på vindsiden. Og det er så Playa de Barlovento. Sammen med Playa de Cofete er denne meget mindre tilgængelig, og vandforholdene er meget voldsommere.

 

 

CCosta Calma. Foto: DhausBT/flickrCosta Calma. Foto: DhausBT/flickrosta Calma og Playa Barca
Hovedattraktionen i Costa Calma må ubetinget være den lange sandstrand Playa Barca. Selv i højsæsonen kan man altid finde en rolig krog her. Stranden er yderst populær blandt windsurfere, på grund af den stærke vind i sommermånederne.

 

 

MMorro Jable. Foto: dirkvorderstrasse.de/flickrMorro Jable. Foto: dirkvorderstrasse.de/flickrorro Jable
Her finder man nogle af Fuerteventuras smukkeste strande, og i hvert fald det længste stræk, med hele 35 km. Hvis man ikke kan finde en plads her, har man ikke gjort forsøget. På strækningen finder man mulighed for enhver form for vandbaseret aktivitet, fra jetski til windsurfing.

Fuerteventura har nogle af verdens bedste strande. Om man er til fred og ro, vandsport eller skal finde et sted der egner sig til småbørns sopperi, er der noget til alle. Spørg dig gerne for på dit hotel eller i lokalområdet, så du ikke behøver køre øen tynd for at finde det helt rigtige til dig og din familie.

 

You are here: Home Oplevelser De bedste strande