Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Costa Calma

Det ligger i navnet. 'Costa' er kyst, 'calma' er fredelig, rolig. Her, 80 km syd for lufthavnen og lige på kanten af nationalparken Jandia, finder du et rart, lille ferieområde på sydkysten, med 2 km gyldne sandstrande med masser af plads. I nærheden ligger den lille by Cañada del Rio. Hele området er dog i bund og grund et ferieområde, det er ikke sådan at man lige spadserer en tur op i den gamle by og går lidt rundt på havnen. Det findes slet ikke her. Det rolige går hele vejen igennem. Er du til larm og natlige sprællerier, er det bedre at se efter et andet sted på øen. Men hvis du vil have en fredelig stemning, så er Costa Calma noget for dig. 

Ikke sådan at forstå at der intet er at foretage sig her. Der er masser af muligheder for udflugter både i nærområdet og længere væk, og havet giver naturligvis mulighed for alle de

samme aktiviteter, som havet nu gør alle steder. Har man ben til det, kan man trave 4 km og så står man ved havet på den anden side af øen. Stranden ved Costa Calma er kendetegnet ved først og fremmest at være rolig. Der er beskedne bølger og vandet falder ike brat bort som så mange andre steder. Man kan soppe et godt stykke ud, uden at få våde badebukser. Dette betyder at også mindre børn kan plaske rundt i havet uden at komme for langt ud med de første få skridt. Er ambitionsniveauet lidt højere er der, ikke langt fra Costa Calma, i Playa Sotavento, rig mulighed for windsurfing og kitesurfing. Og selvfølgelig kan man både leje udstyr og få undervisning.Costa Calma, Fuerteventura - Foto: <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy48838 = 'dirk' + '@';
 addy48838 = addy48838 + 'vorderstrasse' + '.' + 'de';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy48838 + '\'>');
 document.write(addy48838);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>Costa Calma, Fuerteventura - Foto: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I Costa Calma startede turisteventyret først i 1984, og dette er nok grunden til den lidt mere modne atmosfære. Det første hotel blev bygget i 1977, men det var ikke før vejen mellem Puerto del Rosario og Morro Jable blev færdiggjort, og Costa Calma endelig blev ordentligt forbundet med det nationale strømforsyningsnetværk, at turismen kunne begynde at udvikle sig.

I vore dage er området naturligvis fuldt udstyret til at tilbyde gæsten alt, hvad man kunne forvente, med adskillige hoteller, og der er p.t. plads til godt 8.000 overnattende gæster, så

stadig ikke et kæmpested - verdens største enkelte hotel, The Venetian i Las Vegas, har immervæk plads til 7117. Der er selvfølgelig også både barer og restauranter til at tilgode se alle disse gæsters kulinariske og tørstbaserede behov.

Området er især populært blandt tyske turister, men der er også enkelte engelske feriearrangører, der sender gæster hertil.

Vejen ind til Costa Calma er omgivet af palmer og Kanarie-fyr, der ellers er noget af et særsyn på Fuerteventura.

Det absolutte højdepunkt ved Costa Calma må være den lange sandstrand Playa Barca. Selv i højsæsonen kan man altid finde en fredelig, læfyldt plet.

 

 

 

 

 

You are here: Home Byer/Områder Costa Calma