Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Corralejo

Som med så mange andre steder på Fuerteventura, er det svært ikke at lade sig begejstre over Corralejo. Hvis man er til hvide sandstrande, der strækker sig over 11 kilometer, ved siden af et klart, intenst blåt hav, så behøver man ikke vide mere. Dertil kommer adskillige, mindre bugter langs med kysten, for den som ønsker lidt mere private rammer. Dog er der så meget strand, at man på ingen måde kan betegne nogen af dem som overrendte. De nærliggende sandklitter er udnævnt til naturreservat. Uden for byens strand er der temmelig stærke strømdannelser. Inde i byen er stranden skærmet af lavaklipper. 

Et sted hvor strømmen er mindre skræmmende, og som har de ting, som børnene efterspørger, er Baku Waterpark. Her kan de sagtens få en hel dag til at gå med de mange aktiviteter.

Byen dækker et område på ca. 3,2 km2, hvilket gør den til øens største ferieby. Alligevel er byen stadig, nøjagtig som før, en traditionel fiskerlandsby. Dette udgør et charmerende islæt i det, der ellers er omfattende udviklingsarbejde, der har gjort byen til en turistmagnet. Havnen har også jævnlig færgeforbindelse til Lanzarote.

Skulle man have lyst til at komme ind og heppe på de lokale, er Corralejo hjemsted for fodboldholdet Club Deportivo Corralejo, der spiller i 3. division. Hjemmestadion, Estadio Vicente Carreño Alonso, har plads til 2.000 tilskuere.

Som enhver anden moderne turistby har Corralejo alt, hvad hjertet kan begære. Den gamle bydel er stemningsfuld og afslappet, og der ligger også her adskillige glimrende restauranter. Måske var det her, man skulle prøve øens specialitet, cabrito, der i sin enkelhed består af mælkeopdrættet ungged. Ellers er der selvfølgelig mulighed for at nyde alt godt fra havet, ligesom de traditionelle spanske tapas findes snart sagt alle vegne.Corralejo set fra havet - foto: <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy72889 = 'dirk' + '@';
 addy72889 = addy72889 + 'vorderstrasse' + '.' + 'de';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy72889 + '\'>');
 document.write(addy72889);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>Corralejo set fra havet - foto: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Skulle man være interesseret i en tur i byen, er der rigeligt at finde. Barer af diverse slags, musikbarer med blues, rock og jazz. Natklubber og diskoteker. I Corralejo finder man hele øens bedste forlystelsesliv. Da disse tilbud er koncentreret i et forholdsvis lille område, er det heldigvis ikke noget, der påvirker natteroen for turisten, som ønsker at være frisk og udhvilet til næste dag.

Fuerteventura kan bogstaveligt oversættes til "stærk vind". Når man samtidig påtænker de stærke strømme i havet, er det ingen overraskelse at øen tiltrækker windsurfere fra hele verden. Det er svært at forestille sig skønnere omgivelser at ride på bølgen i.

Gæsten med udforskningstrang kan passende tage med på tur til øen Isla de los Lobos, hvor man gennem bådens glasbund kan se langt gennem det krystalklare vand. Skulle man være spanskkyndig, ved man at 'lobos' er ulve. I denne sammenhæng er der dog tale om 'lobos del mar', altså havets ulve, nemlig sæler. I meget gamle dage var øen hjemsted for en meget stor sælkoloni, men dette hører fortiden til. Nu om dage er øen et naturreservat, hvor man kan finde et rigt fugleliv og adskillige sjældne arter. På grund af beskyttelsen, er det på øen kun tilladt at færdes på de afmærkede stier. Selv fra disse kan man virkelig nyde stilheden og de smukke udsigter overalt.Corralejo - foto: ayelienne/flickrCorralejo - foto: ayelienne/flickr

Man kan også springe på en færge til Lanzarote. Overfarten tager lidt under en time, altså omtrent det samme, som det i sin tid tog at sejle mellem Nyborg og Korsør med DSBs færger. Mange butikker på Lanzarote er lukkede om eftermiddagen, så det kan svare sig at tage meget tidligt af sted. Alternativt kan man ankomme om eftermiddagen, overnatte, se sig omkring om formiddagen, inden det bliver alt for varmt, og så tage eftermiddagsfærgen tilbage.

Får man en dag lyst til at komme lidt væk fra 'alle de andre', kan man tage en tur til El Cotillo, en lille fiskerby på vestkysten, hvor man finder øens muligvis bedste strand. Tag bus nummer 8 fra Corralejo, og ikke mange minutter senere er du fremme. Tag en bog med, find den gamle havn, og sæt dig på en af de mange barer og restauranter og sug stemningen ind.

You are here: Home Byer/Områder Corralejo