Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Centro de Artesania Molino de Antigua

Først en kort spansklektion. Centro = center. Artesania = (kunst)håndværk. Molino = Mølle. de Antigua = i/ved Antigua.

Altså: Center for Kunsthåndværk i Møllen i/ved Antigua.

Dette er et interessant udflugtsmål, lige uden for Antigua, åbent tirsdag til fredag samt søndag kl. 09.30 til 15.30. Udover den restaurerede, 200 år gamle mølle, findes der også haver med diverse kaktus - hold balancen! - og anden lokal flora, samt en butik med garanteret håndlavet kunsthåndværk og diverse små gallerier. Her kan både børn og voksne sagtens tilbringe et par timer. Det er lettest at komme til møllen i bil, og der er parkeringsplads lige på den anden side af vejen.

Der er ganske mange vindmøller på Fuerteventura, der jo nyder godt af forholdsvis stabil fremherskende vind. Denne mølle har i sin tid været anvendt til at male majs, der har været anvendt lokalt til gofio, en slags grov mel, der bruges som drøjelse i snart sagt alle de lokale egnsretter, spises som grød og sågar hældes i morgenkaffen. Når man har overskydende væsker fra madlavning, er det også helt normalt at blande disse med gofio, til en slags blød mos, der så spises sammen med hovedretten.

Der er noget sært tiltrækkende ved sådanne gamle vindmøller. Når man kører gennem landskabet i Danmark, og får øje på en af de efterhånden kun få bevarede eksemplarer, bliver man jo grebet af en form for historiens vingesus, og kan næsten forestille sig at man står inde i møllehuset og ser de mange tandhjul gå i indgreb og trække diverse møllesten og andet udstyr. Oplevelsen af vindmøller under fremmede himmelstrøg er ikke spor anderledes, og selv om de for det meste har et anderledes ydre, er indmaden stort set den samme. Masser af kraftige trækonstruktioner og en uforklarlig varm stemning. Inde i denne mølle er alt udstyret tilsyneladende fuldstændig restaureret, og man får det indtryk at møllen kunne tages i brug til sit oprindelige formål hvad øjeblik det skal være.Centro de Artesania Molino de Antigua. Foto: artesaniaymuseosdefuerteventura.orgCentro de Artesania Molino de Antigua. Foto: artesaniaymuseosdefuerteventura.org

Udover møllen, haverne og butikkerne er der også en mindre og ganske interessant udstilling af arkæologiske fund, samt ikke mindst en lille café, hvor man kan få sig en særdeles udmærket kop kaffe og/eller en flødeis. Så kan man sidde der og nyde endnu en af de fantastiske udsigter, som Fuerteventura er så rig på, og som man som fladlandsdansker aldrig helt kan få nok af.

You are here: Home Oplevelser Centro de Artesania Molino de Antigua