Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Billeje på Fuerteventura

Når man endelig, efter lang tids drømmen om en dejlig, afslappet ferie under sydens sol, er ankommet til Fuerteventura, så kan man sagtens få en masse tid til at gå ved hotellets pool eller den nærmeste strand. Men samtidig er man jo kommet til et helt fremmed sted, der har masser af andre ting at byde på, end det man lige kan komme til indenfor normal gå-afstand. Så ligger det lige for at leje en bil. Med den kan man nå alle steder på Fuerteventura på forholdsvis kort tid.

 

Mange tager af sted på ferie uden den mindste tanke om eventuelt at ville se andet end lige netop det sted, de skal overnatte. Så de tænker heller ikke på at leje en bil som en del af feriepakken. Så kan det godt være at der i flyet på rejsen bliver talt om, hvad bestemmelsesstedet mon ellers har at byde på. Måske har en læst lidt om stedet, og synes at det kunne være interessant at se nærmere på dette eller hint. Måske leder denne samtale til at man lejer en bil, når man ankommer til lufthavnen. Eller måske går det så stærkt med at få fundet sin bagage og komme gennem tolden og op i bussen at der ikke er tid. Ingen panik, alle hoteller kan i vore dage være behjælpelige med billeje, enten ved henvendelse til receptionen eller ved ganske enkelt at tage en eller flere af de brochurer fra udlejere, der altid ligger på hoteller, og kontakte en af dem.

Biludlejning på Fuerteventura. Foto: lostajy/flickr.comBiludlejning på Fuerteventura. Foto: lostajy/flickr.com

Der er naturligvis et fint udbygget busnet på Fuerteventura. Det har dog de samme ulemper, som busnettet alle andre steder. Bussen kører efter sine egne planer, ikke dine. Den samler dig ikke op lige uden for din fordør, eller tager dig lige nøjagtig derhen, hvor du vil, ad den rute, du foretrækker. Du kan ikke en gang være sikker på at der er plads til dig og/eller resten af din familie. Med en bil kan du tage lige hen, hvor du har lyst, når du har lyst, og ad den rute, der passer dig bedst. Du kan stoppe på vejen og se på noget, få noget frokost, købe en souvenir, og så køre videre i ro og mag.

Den frihed, en bil giver, lægger en ekstra dimension på enhver ferie. Du kan til enhver tid beslutte dig for at nu skal der ske noget andet, og så være et helt andet sted kort tid efter. Hvad enten du har lyst til strand, bjerge, by eller noget helt fjerde, kan du komme frem til det i dit eget tempo.

Selv om vejnettet på Fuerteventura er fint udbygget, er der alligevel flere steder, hvor det vil være en fordel at have lidt mere at gøre med i form af fremkommelighed, end den almindelige Gruppe B eller C - det der svarer til en Opel Corsa eller Astra - og det kan til enhver tid anbefales at bruge en smule mere og leje en bil med firhjulstræk. Selvfølgelig må man ikke bare køre ud i det vilde som det passer en, men firhjulstrækket reducerer risikoen for at komme ud i situationer, man ikke kan komme fri af, og den højere siddehøjde giver betyder betydeligt bedre udsyn fra alle veje. Er lysten eller økonomien ikke til 4x4, giver det stadig mening at finde en model, hvor man kan sidde så højt som muligt.

Hvis man er en af de aktive, kan man med billeje på Fuerteventura også meget lettere transportere sit udstyr fra sted til sted. Selv en mindre rygsæk, kombineret med et par solide vandrestøvler, kan være noget af en byrde på en overfyldt bus. Det er ikke befordrende for lysten at ankomme mere eller mindre udmattet til den planlagte aktivitet.

Den lejede bil har også flere stoppesteder end bussen. Den stopper nøjagtig der, hvor du har lyst til at stoppe. Er du kørt op i bjergene og kommer til en by, som du synes du bare må udforske nærmere, så stopper du bare der. Og kan køre videre, når du synes, du har set nok.

I vore dage er billeje overraskende billigt, hvis man ikke partout må have prestigemærker. Hvis man er en familie på fire, kan man hurtigt bruge det samme på busbilletter, som det ville koste at leje en lille bil. Selvfølgelig skal man også komme brændstof på bilen, men Fuerteventura er ikke kæmpestor. Hvis man går ud fra en brændstofmængde, der giver en aktionsradius på 800 km, rækker det til at køre fra den ene ende af øen til den anden 8 gange. Og så betaler man ikke nær det samme for brændstoffet, som man gør i afgiftsplagede

Har denne artikel inspireret dig til at leje bil på Fuerteventura kan vi anbefale dig at kigge hos AutoEurope for finde billig billeje på Fuerteventura - klik her for at finde et god tilbud på biludlejning. 
AutoEurope henter priser ind fra alle de store udlejningsselskaber og finder den bedste pris på billeje for dig.

 

 

 

 

You are here: Home Praktisk Billeje på Fuerteventura