Fuerteventura-Info.dk

Rejseguide til Fuerteventura

Antigua

Opført i det 18. århundrede, og engang Fuerteventuras hovedstad - dog kun for et enkelt år - er Antigua en af øens ældste byer. Antigua betyder (æld)gammel/antik. Efter Antigua blev La Oliva udnævnt til hovedstad, og i vore dage er det Puerto del Rosario, der har æren.

Antigua kommune har et indbyggertal på omkring godt 6.000 sjæle, som har et område på ca. 250 km2 at boltre sig på. Til sammenligning er der ca. 3.000 beboere i Fanø kommune, som har knap og nap 56 km2 til deres rådighed. Har man besøgt Fanø, ved man at folk ikke ligefrem går og gnubber albuer, så en kommune med 5 gange mere plads til kun 2 gange så mange mennesker er bestemt ikke tæt bebygget. Der bor ca. 3.000 personer i selve Antigua by.

Cruz de los Caldos - på spansk hedder kirker ofte noget med 'cruz', dvs. 'kors' - er en meget smuk kirke fra 1875, og bestemt et besøg værd. Kirken er normalt åben for besøgende i morgentimerne. Kirken står ved siden af et torv, der er domineret af et flor af blomster hele vejen rundt.Kirken i Antigua, Fuerteventura. Foto: Mataparda/flickrKirken i Antigua, Fuerteventura. Foto: Mataparda/flickr

Lidt udenfor byen finder man en 200 år gammel restaureret mølle, i et kombineret levende museum og kunsthåndværkscenter. Her findes også haver med diverse kaktus, så det gælder om at holde balancen og ikke røre, og anden lokal flora, samt en butik med garanteret håndlavet kunsthåndværk og diverse små gallerier. Her kan både børn og voksne sagtens tilbringe et par timer. Det er lettest at komme til møllen i bil, og der er parkeringsplads lige på den anden side af vejen.

Antigua er ikke stedet man tager hen, når der skal være fest i gaden og ramasjang, og er måske nærmest det man på dansk ville kalde en soveby, eller måske en satellitby, for ikke at fornærme nogen. De fleste af de yngre beboere arbejder i det nærliggende Caleta de Fuste og Costa Antigua, men der er stadig aktiviteter baseret på landbrug i byen. Samtidig er der jo de sædvanlige skoler og butikker og restauranter og lignende, så byen er ikke helt mennesketom i løbet af dagtimerne.

Antigua by ligger inde i landet, 254 m over havoverfladen, med nogen afstand til fiskerihavnen Pozo Negro og turismålet Costa Antigua. For turisten er det naturligvis primært søsiden, der trækker, og på Costa Antigua finder man alt, hvad man kunne ønske sig af smukke strande, aktivitetsmuligheder, restauranter og indkøbsmuligheder.

Der går jævnligt busser mellem Antigua og de nærmeste byer, da hele Fuerteventura betjenes af et fintmasket busnetværk.

You are here: Home Byer/Områder Antigua